Relationer giver dig et bedre og længere liv – men hvordan?

Gode relationer har en positiv indvirkning på vores trivsel på flere måder.

Det kommer sikkert ikke som nogen overraskelse for dig.

Der er gennem årerne lavet mange undersøgelser omkring relationers virkning på os.

Vel og mærke gode og sunde relationer…

 

Virkning af gode relationer

 1. Først og fremmest giver tætte relationer os en følelse af tilhørsforhold og samhørighed, som kan øge vores selvværd og selvtillid.
  Dette fører også til generel øget tilfredshed med livet og bedre mental sundhed.
  .
 2. Gode relationer vil også give os støtte og hjælp i vanskelige tider. Det er guld værd og kan reducere stress og angst og øge vores modstandsdygtighed over for udfordringer.I dagligdagen kan tætte relationer give os mulighed for at dele vores bekymringer og problemer og få støtte og måske endda rådgivning til at håndtere dem.
  .
 3. Endelig giver gode relationer glæde og positive følelser, hvilket vil øge vores følelse af lykke og tilfredshed med livet.

 

What’s not to like?

Joh da, der kan være mange ting, som lige nu ikke føles rart.

For måske sidder du og krummer tæer eller mærker en knude i maven, fordi du ikke har sådanne relationer.

Øv!

Så er jeg glad for, at du er med her.

For det er det, jeg er her for.

At hjælpe og støtte mennesker som dig.

Og tro mig, jeg har selv været dér, hvor jeg fik ondt i maven, når jeg tænkte på mine tætte relationer

– eller mangel på samme!

Derfor har jeg gennem årerne studeret, hvordan vi netop kan få disse gode tætte relationer i vores hverdag, især i form af en romantisk relation.

.

Gode relationer har en positiv indvirkning på vores trivsel og levealder på flere måder. Se de 3 kærlighedstip til at styrke dem >>

.

Det var også grunden til, at jeg skrev min bog Kærlighedens vildveje:

6 gode grunde til, at det kan være en god ide, du læser Kærlighedens vildveje

– eller forærer den til en, du holder af, som har brug for den.

 1. “Kærlighedens vildveje” er en ærlig og personlig historie, der tager læserne med på en forunderlig yo-yo tur gennem et kærlighedsforhold. Læserne vil blive revet med af historien og kunne relatere til de stærke impulser, følelser og reaktioner i kærlighedslivet.
  .
 2. Bogen giver læserne nøglen til at åbne din kærlighedskode, så du kan styrke din trygge tilknytning og blive tryg og glad i relationer.
  .
 3. Ifølge Mette Fersum, lektørudtalelse, er bogen udmærket og mange vil have glæde af de mange råd, Connie Kragelund (mit gamle navn) beskriver.
  .
 4. Tina Haag fra Vi-kvinder.dk beskriver bogen som et absolut must, hvis man har koks i kærlighedslivet og bryder sit hjerte og hjerne med, hvad der går galt.
  .
 5. Louise Pagsberg fra Kvindeguiden.dk beskriver, hvordan mange vil kunne nikke genkendende til episoder, følelser og reaktioner beskrevet i “Kærlighedens vildveje”, og mange vil sikkert finde det forløsende at få sat ord på deres oplevelser.
  .
 6. Endelig har bogen fået mange positive anmeldelser fra læsere som Eva, der beskriver den som “absolut fantastisk”, og “ville ønske, at jeg havde læst den tidligere!” Se flere her >>

.

Levetid og relationer

Undersøgelser viser også en sammenhæng mellem gode relationer og længere levetid. Her er nogle eksempler:

 • En undersøgelse fra Harvard University fandt, at tætte relationer var en af de vigtigste faktorer for et lykkeligt og tilfredsstillende liv. Undersøgelsen fulgte 268 mænd i over 80 år og viste, at dem, der havde tætte relationer, havde bedre helbred og levede længere end dem, der var mere isolerede.
  .
 • En anden undersøgelse fra Brigham Young University viste, at sociale relationer var lige så vigtige for sundheden som at undgå rygning og at være alkoholiker, mens ensomhed er mere giftig end mangel på motion og dobbelt så dødelig som overvægt. Undersøgelsen er baseret på 148 studies (308,849 deltagere) og viste, at dem, der havde gode relationer, havde en 50% højere chance for at overleve end dem, der var mere isolerede.
  .
 • Vi har nu vist, at hvis du ofte skændes med din partner, børn, venner eller naboer, fordobler du risikoen for at dø tidligt, siger lektor Rikke Lund fra Center for Sund Aldring og Institut fra Folkesundhedsvidenskab ved Københavns Universitet. I undersøgelsen indgik 9.875 mænd og kvinder i alderen 36-52 år, og deltagernes sundhed og dødsfald blev overvåget fra 2000-2011.

.

Disse undersøgelser viser, at gode relationer har en stor indvirkning på vores trivsel og helbred. Det er derfor en rigtig god ide at prioritere vores sociale liv for at leve et sundt og lykkeligt liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *