Mistet troen på kærlighed? – 10 tegn der afslører om du spænder ben for kærligheden

Mistet troen på kærlighed? – 10 tegn der afslører om du spænder ben for kærligheden

Mistet troen på kærlighed kan i den grad spænde ben for, at vi oplever et berigende kærlighedsliv! Ja ”bare” det at møde en kæreste. Mange har mistet troen på kærligheden uden selv at være klar over det.

Derfor har jeg skrevet dette blogindlæg, sådan vi to kan tænde lys i et eventuelt ”kærligheds-mørke” hos dig.

Dette spænder ben for at lande og blive i favnen på din livsledsager

Denne ene store ting, der forhindrer dig i at lande og blive i favnen på din livsledsager – at have opgivet kærligheden, mistet troen på den. Måske relationer generelt.

Hvis du har mistet troen på kærlighed, kan det vise sig på mange måder. Du kan føle, at kærligheden ikke er for dig, at der ikke findes nogen sund single tilbage derude, eller vi kan opleve, at det hele alligevel ender i kaos og smerte – så hellere holde sig på sikker grund som single.

Hvis det her lyder velkendt, er du langt fra alene.

At have mistet troen på kærlighed kan tage mange former, og det er ikke altid let at genkende. Det sker tit gradvist, ofte uden at vi er klar over, at vi mister troen. Her er nogle tegn der indikerer, om du har opgivet kærligheden, måske uden at du selv har bemærket det.

10 tegn på at du har mistet troen på Kærlighed

 1. Hvis du ofte siger, at du ikke har tid til at date eller have et parforhold, kan det nemt være et tegn på opgivelse. Jo, selvfølgelig kan dit liv være travlt, meget travlt. Sådan lever mange. Men at at have mistet troen på kærlighed kan føre til en ensomhedsfølelse på et dybt plan. Derfor lukker vi ubevidst af for denne smerte f.eks. ved at have forfærdelig travlt (Jep, been there done that 😉
  .
 2. Hvis tanken om at gå på en date eller møde nye mennesker fylder dig med modvilje, kan det indikere, at du har opgivet at finde kærligheden.
  .
 3. Dating apps kan være en fantastisk måde at møde potentielle partnere på, men hvis du har afvist disse uden at give dem en chance, kan det være et tegn på, at du har opgivet kærligheden.
  .
 4. Hvis du tænker og siger: ”Der er ingen ordentlige mænd/kvinder tilbage!” er det et ret sikkert tegn på, at du har mistet troen på kærlighed. At generalisere og sige, at der ikke findes gode partnere derude, er en ubevidst forsvarsstrategi, der beskytter dig mod at blive skuffet – hvor faktum er, at der findes SÅ mange singler, så at tro, der ikke er én, der er et godt match til dig – det er er meget mere urealistisk.
  .
 5. Hvis du gentagne gange tiltrækkes af mennesker, der ikke er gode for dig, kan det føre til en følelse af hjælpeløshed og opgivelse. Du kan derfor synes, at du altid møder de forkerte.
  .
 6. Hvis du ofte tænker eller siger ting som “Kærlighed er ikke for mig,” “Der er ingen derude for mig,” eller “Jeg er bedre alene,” er det tegn på, at du mangler troen på kærlighed.
  .
 7. At kritisere dig selv og tro, at du ikke er god nok til kærlighed, er desværre en selvopfyldende profeti, der ofte stammer fra opgivelse af kærligheden.
  .
 8. Hvis du har svært ved at stole på andre mennesker eller har oplevet svigtende relationer i fortiden, kan du i den grad have mistet troen på kærlighed.
  .
 9. Hvis du beskytter dit hjerte ved at lukke det og undgår at åbne dig op for følelser, er det typisk en forsvarsstrategi mod smerte, der stammer fra opgivelse.
  .
 10. Eller hvis du siger: “Mit liv er så godt nu, det vil jeg ikke risikere at ødelægge ved at lukke en mand/kvinde ind i det igen…”
  .

Få gratis hjælp, deltag på online workshoppen KæresteKlar >>

Vi er gode til at dulme…

Hvis du har mistet troen på kærlighed, har du opgivet. Opgivelse af kærligheden er en smertefuld følelse, du typisk vil mærke som sorg og ensomhed. 

Hvis du altså mærker noget!

Vi mennesker er nemlig rigtig gode til at lukke ned for de ubehagelige følelser. Hvilket i sig selv er udmærket, sådan vi kan have en god hverdag på trods af de ting, der ikke er, som vi dybest set ønsker os.

 

I vores materielle overflodssamfund er det nemt at dulme os f.eks. med at have for travlt, over-spise, drikke, ryge, scrolle SoMe, over-motionerer o.s.v.

En en mur omkring vores hjerte

Manglende eller mistet tro på kærligheden kommer normalt fra tidligere traumer og skuffelser i vores liv. Måske blev vi svigtet som barn eller så vores forældre kæmpe i et dysfunktionelt forhold. Eller vi har slået os på romantiske relationer i vores voksenliv.

Sådan en bagage fra fortiden skaber en mur omkring vores hjerte og forhindrer os i at åbne os for kærlighed og forbundethed. Disse to størrelser vi mennesker er designede til og mange gange længes efter – men som sagt ikke altid tror på.

Heldigvis kan du tage det første skridt til forandring ved at opdage, hvad der foregår indeni dig.

At erkende, at en del af dig har mistet troen på kærlighed, er en vigtig indsigt. Når du får den bevidsthed, er det som at tænde lyset i et mørkt rum. For herfra kan du ændre din opgivelse, så den ikke længere kan styre dit kærlighedsliv, eller rettere mangel på kærlighedsliv.

Her bor din sjæl

Vi mennesker er skabt til at være forbundne med andre. Vi er flokdyr. Fra den dag, vi fødes, søger vi tilknytning til vores forældre, og den længsel efter forbundethed fortsætter hele vores liv. Det er en naturlig drift, og tilknytning er en grundlæggende del af vores natur. Derfor er det trygge tilknytningsmønster allerede kodet i ind i dine gener. Jo mere du er i det trygge tilknytningsmønster, desto mere åbner du døren for kærligheden i dit liv.

Den trygge tilknytning er din essens. Det sted hvor du er i kontakt med din sjæl. Når du er i dette tilknytningsmønster, føler du dig mere selvsikker, mere i balance og klar til at give og modtage kærlighed på en sund måde.

Når du er i det trygge tilknytningsmønster, bliver det nemmere at opleve kærligheden i sin fulde kraft. Det er din essens, det sted hvor du er i kontakt med din sjæl og åbner op for dybe og meningsfulde forbindelser.

Mistet troen på kærlighed

Lotte gik fra mistet tro på kærlighed til at lande i favnen på sin livspartner

Lad mig dele en lille historie med dig for at illustrere dette emne.

Lotte er en kvinde i midten af 50’erne. Efter sin skilsmisse havde hun haft flere skuffende relationer gennem årene, og hun begyndte at tro, at kærlighed ikke var for hende. Hun opgav at finde en partner, der virkelig forstod og elskede hende.

Lotte er en fantastisk kvinde med mange kvaliteter, men hendes opgivelse af kærligheden holdt hende tilbage. Hun brugte derimod sin tid på arbejde og aktiviteter med venner og familien. Hun havde en travl hverdag.  Hun så mange mennesker hun holdt meget af, men dybt inde følte hun sig ensom.

Lottes forandring

Det var først, da Lotte begyndte at arbejde med at blive kæreste klar, at hun begyndte at forstå, hvordan hendes tidligere relationer havde fået hende til at miste troen på kærlighed. Lotte var flittig med Øvelser og terapien på Bliv Kæresteklar forløbet sådan hun kunne gennem opgivelsen komme gennem hendes opgivelse og genopbygge tilliden til kærligheden.

Lotte lærte at praktisere selvkærlighed. Så efter at have helet en god portion af fortidens bagage begyndte hun at prioritere sin tid, sådan hun virkelig kunne være tro og kærlig mod sig selv. Derfor begyndte hun efterhånden at opleve sig selv som værdig til kærlighed og begyndte at åbne sit hjerte igen. Et skridt ad gangen i hendes eget tempo. 

Et par måneder efter Bliv KæresteKlar forløbet mødte Lotte en mand, der lyttede og forstod hende. Fordi de begge evnede at være åben, sårbar og lyttende, kunne de opbygge en sund og meningsfuld relation og dyb forbundethed.

Lotte oplever derfor endelig den kærlighed, hun havde haft mistet troen på i så lang tid.

Heling, hvis du har mistet troen på Kærlighed

Hvis du genkender nogle af tegnene på, at du har mistet troen på kærlighed, skal du vide, at der er en vej til heling. Herunder er 3 skridt, du selv kan tage lige nu.

Sådan du kan få tiltro til kærlighed (igen), der er nøglen til at åbne dit hjerte.

Jeg vil invitere dig til at reflektere over,

 1. Mistet troen på kærlighed i dit liv. Hvad har ført dig til dette? Giv dig lov til at sørge og rase de næste 3-7 dage. Skriv ned og brænd papiret eller tramp på det, Skæld eks’er ud og tilgiv dem og især dig selv!
  .
 1. Selvforståelse: Opdag dine selvbeskyttelsesstrategier, der i sin tid blev dannet af dit ubevidste sind, for at passe på dig. Få inspiration her >>
  .
 2. Selvkærlighed: Det er ikke bare at gøre noget godt for dig selv. Det er at elske dig selv, holde med og af dig selv – uanset om dine dårlige sider dukker op eller ej. Tag et lille skridt hver dag. Start med at tal pænt til og om dig selv!

.

Få mere og gratis hjælp: Vær med på online workshoppen KæresteKlar. Du kommer gratis med lige her >>

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *