De 3 mest almindelige fælder, hvis du vil have en langtidsholdbar kæreste!

Der er 3 sikre måder til at holde en kvalitetskæreste væk:

 1. Du er panisk/needy
 2. Du er afvisende
 3. Du falder for “de forkerte”

1. Du er panisk/needy:

Jo mere du kæmper for at få en kæreste, jo længere væk er han/hun!

Er du i panik over, at det ikke lykkes for dig at få den kæreste ind i dit liv?

Læg panikken på hylden derhjemme så godt du kan. Desperate mennesker skræmmer selv hungrende potentielle partnere væk. Men hvad kan du så gøre?

Accept:

 • Accepter tingenes tilstand så godt du kan. Herfra kan du meget bedre gøre de ting, som kan få kæresten ind i dit liv. Du kan få hjælp til denne accept. Se nederst i dette indlæg
 • Accept kan få sorg og håbløshed frem i dig. Giv disse 2 følelser lov at være der. Du kan helt konkret sige, bare inde i dig selv, til følelsen: “Det er ok, når du nu er her, så må du også godt være her lige nu”)

Dit fokus:

 • Arbejd på at få dit fokus og dermed din energi hjem til dig selv. Gør kærlige handliger overfor dig selv. Tænk kærlige tanker om dig selv. Hvis “kærlige” er for stort, så start med venligeDe 7 kæreste-faser og et kyssende par
 • Spørg dig selv, hvad du tænker, når en mand/kvinde er i farvandet. Hvis du straks hører bryllupsklokker, lige så snart en mand/kvinde kigger venligt på dig eller siger hej, kan det være derfor, han/hun  smutter igen

Et tip, der hjælper de fleste til at lande Panik (vandtanksøvelsen):

 • Mærk dine sædeknuder, ben og fødder
 • Hvis det er svært at mærke disse, så bevæg tæerne, mens du er opmærksom på dem
 • Hvis dette ikke er nok så bevæg hele foden
 • Hvis dette ikke er nok så spænd og slap af i musklerne i benene til du kan mærke dem tydeligt
 • Mærk derefter dine arme, kig på dine hænder og bevæg dem

På workshoppen “SÅDAN FÅR DU EN KVALITETS-KÆRESTE, som du også kan være lykkelig med om 10 år” lærer du, hvordan du tackler din panik eller manglende accept.

2. Du er afvisende

Så længe du siger nej tak til enhver, som forsøger at indlede noget med dig – er du godt sikret mod at få en kæreste!

Måske du har en afvisende attitude, så ingen nærmer sig. Eller måske opdager du bare ikke alle dem, der rent faktisk smiler eller endog flirter med dig.

Hvis du er præget af den den undvigende tilknytningsform, vil du oven i købet sjældent og som regel kun langsomt forelske dig. Fordi du på det ubevidste plan ikke rigtig tror på, at kærligheden findes. I hvert fald andet end på det teoretisk eller generelle plan.

 • Tror du, at alle de lækre mænd/kvinder allerede er optagede? Så nytter det alligevel ikke noget at åbne sig for nogen af det modsatte køn…
 • Er du bare så træt af, altid at falde for de forkerte? Så nu orker du bare ikke flere forsøg…

2×3 Tip til at være mere imødekommende og åben alligevel:

Dine forestillinger:

 • Kig på dine forestillinger om en kæreste. De faste forestillinger er tit et forsvar: Er der altid ét eller andet i vejen med ham/hende, du møder? Så selv om han måske kunne være drømmeprinsen, hun drømmeprinssesen – så dropper du ham/hende, allerede inden du har lært ham/hende at kende?
 • Hvis der aldrig er nogen mænd/kvinder, der kan leve op til dine forestillinger om en kæreste, sætter du nok urealistiske mål op
 • Så kan det meget vel være, at du skal lære at give slip på kontrollen og dine faste forestillinger

Tillid og godt nok:

 • Prøv så at have mere tillid til, at det, der er lige foran din næse, er godt nok, og at du måske skulle kigge nærmere på det
 • Hver gang du siger, “Duer ikke, næste”, spørg så dig selv, hvad er det, der ikke duer? Er det reelt nok eller er det, fordi du ikke tør involvere dig?
 • Snak gerne med dine venner om det. PS! Mænd er meget bedre til at gennemskue andre mænds hensigter ift. en kvinde, end vi kvinder er. Hvis du er kvinde, så spørg en af dine mandevenner.

På workshoppen “SÅDAN FÅR DU EN KVALITETS-KÆRESTE, som du også kan være lykkelig med om 10 år” lærer du, hvordan du bliver mere åben og modtagelig.

3. Du falder for de forkerte

Hvis du falder for “de forkerte”, så har kvalitetskæresten ingen chance for at komme ind i dit liv – og blive der!

Hvis du er præget af den ambivalent/nervøse tilknytning, vil du typisk falde for én, hvor kærligheden ikke er helt tilgængelig. En, hvor du kan komme til at længes og mærke smerten i savnet.

Enten er han/hun

 • allerede i et forhold og har ikke tænkt sig at gå ud af det
 • ikke klar til et forhold lige nu, fordi han/hun lige er kommet ud af et
 • ikke rigtig interesseret i dig. Han/hun synes måske, at du er meget sød eller sexet, men ser dig ikke som kærestepotentiale (det handler oftest om, hvordan du ikke hviler i dig selv, og dermed hvordan du opfører dig)
 • eller måske bliver han/hun bare aldrig klar til et forpligtende forhold. Den evige Don Juan, Peter Pan, Kontrolfreak eller Femme fatale

Hvis du nærmere er præget af den disorganiserede tilknytning, så¨vil du have en tendens til at forelske dig i en, der overskrider dine grænser (eller hvor du har svært ved at sætte dem), hvor I måske har en underhund/overhunds dynamik eller i en, der desideret overvælder dig.

Både den ambivalent/nervøst og den desorganiserede tilknyttede kan have det med at springe ud i at have sex den første gang I mødes.

Vent med at have sex sammen, til I absolut ikke kan lade være!

Der er mange af os, som falder for fristelsen og følger lysterne. Ikke at der er noget galt 4 fødder under dynemed dette. Du kan bare gå glip af at bygge energien og tiltrækningen op, mens interessen for hinanden som personer kan udvikles.

Du kan, især som kvinde, meget nemmere føle dig afvist, hvis han fordufter efter sex. Helt biologisk er der en forklaring på kvinders øgede sårbarhed efter sex:

 • Når vi har sex sammen, frigøres der oxytocin. Det kaldes også kærligheds- eller tilknytningshormonet. Det får os til at knytte os til den anden. Virkningen forstærkes af østrogen (et af de kvindelige kønshormoner) og nedsættes at testesteron (det maskuline kønshormon). Det betyder, at oxytocin virker stærkest hos kvinder. Typisk i 2-3 uger hos kvinder og højst 2-3 dage hos mænd. Hvis det overhovedet virker på manden
 • Det betyder også, at vi kvinder ofte bliver mere sårbare overfor, om manden nu også viser sin interesse for os – efter vi har haft sex sammen. Med mindre vi er helt indstillet på, at dette var en one-night-stand. Eller hvis vi har passeret overgangsalderen, for der er østrogenniveauet lavt og forstærker derfor ikke oxytocinens virkning

workshoppen “SÅDAN FÅR DU EN KVALITETS-KÆRESTE, som du også kan være lykkelig med om 10 år” lærer du også, hvordan du holder op med at falde for “de forkerte”.

 

En reaktion

 1. Åh ja – accepter ham/hende som han/hun er er min erfaring for et godt parforhold.
  Anerkend og se indad.

  Kærligst Anna

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *